OOOF bok fyller sex år – tredje festdagen

Hipp hipp hurra för OOOF bok som firar sex år. Tack för era hurrarop! Ät tårta  med mig i dagarna sex. För än är ni väl inte mätta va?  Snart blir det andra bullar, så passa på.

Jag är en strukturerad människa. Att ordna och kategorisera tycker jag är en festlig hobby som går att tillämpa på mycket. Kategorierna på bloggen har förstås också till syfte att ordna tillvaron för mig själv. Jag har utvecklat strukturen genom åren och en av mina favoriter är Böcker jag minns.

Här samlar jag böcker som jag hittat när jag tittat igenom bloggen eller bokhyllan. Böcker som jag tänkt ett jajustja!  när jag hittat dem igen.

Så var det när jag städade bokhyllan och hittade David Nivens Gå sakta och kom tillbaka fort som får stå kvar i hyllan för att jag älskar titeln så mycket. Så var det när jag hittade Jacques Séguélas Tala inte om för mamma att jag jobbar med reklam och kom ihåg vilket galet jobb jag hade på det tidiga 90-talet. Och så var det när jag hittade Lars-Martin-böcker på antikvariat och kunde göra jämförelser med Grey’s anatomy och konstatera att gammal sjukhusromanskärlek rostar aldrig.

Men nu tar vi en tårtbit till va?

– – – – –

På samma ordnade vis tycker jag om mitt bokarkiv över böcker jag har läst. Boklistan fungerar för mig på samma sätt som ett fotoalbum där bilden blir något större än sig själv. Genom att betrakta en bild i fotoalbumet minns jag händelser runtomkring, dofter, känslor, samtal som jag kanske inte tänkt på annars.  Så fungerar boklistan också. Jag minns ofta var jag läste boken och under vilka omständigheter (sommarlov, resa, tunnelbanan) och det i sin tur gör att jag kommer ihåg andra saker. Det blir bra när jag blir gammal och riktigt glömsk.

 

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar