OOOF bok fyller sex år – femte festdagen

Hipp hipp hurra för OOOF bok som firar sex år. Ät tårta med mig i dagarna sex. Magen är nästan full men än är det en liten bit tårta kvar!

Det händer att jag som bokbloggare får gå på releasefester. Inte så ofta som jag skulle önska. Men tillräckligt för att jag ska känna mig privilegierad.

Någon har gjort musik, konst eller bok och nu ska det firas (och promotas) och allehanda människor bjuds in. Vem som är musikern/konstnären/författaren brukar framgå tydligt, för det lyser ett alldeles särskilt skimmer kring personen ifråga.  Den,  som ska firas! Den, som inte bara har kommit på en idé utan också gått vidare och skapat något av idén. Och dessutom intresserat andra så att det finns en cd eller bok att visa upp (och sälja). Lika enastående varje gång, tycker jag.

Innan jag gick på en sådan fest målade jag upp en inre bild av glamourösa Hollywood-tillställningar där champagnen flödade och författaren glittrade och förläggaren blev full och berättade intrikat skvaller. Men det har faktiskt aldrig hänt. Champagne, jo då och glittrande författare, definitivt. Men de intrikata berättelserna, dem väntar jag på ännu.

En bra fest sätter förstås boken i centrum. Den ska presenteras ordentligt och ligga framme och glimra lite extra, och författaren vill troligen skriva lite i den när man köper den till fint pris.

Den allra första festen jag var på var mest förvirrad. För mig. För jag visste inte vad jag skulle göra. Det var väldigt få människor på plats, alla stod i små grupper och hade intensiva samtal. Boken som skulle firas syntes inte till, och jag visste inte hur författaren såg ut. Hm. Vad skulle jag göra? Kliva in i en trång cirkel och presentera mig och bli lika intensivt samtalande? Dricka mig full? Gå hem? Då såg jag en ensam man med samma frågetecken i ögonen som jag antog att jag själv hade. Jag gick resolut fram och vi blev båda lättade över att få någon att föra ett sånt där intensivt samtal med. Vilket vi gjorde i 35 minuter och med fyra glas vin. Sedan skakade vi hand, sa adjö till varandra och gick därifrån. Boken såg jag inte till.

Så kan det gå.  Men vi tar väl den sista tårtbiten nu va?

 

 

Kommentarer (8)

 1. Emmas Bokhylla skriver:

  Ah, jag har missat din fodelsedag, grattis pa sexarsdagen!!
  Vilka snygga bilder, jag vill ha tarta! 😉

 2. Catrin skriver:

  Ja, grattis igen då, på sista festdagen. Är mycket sugen på tårta och spännande boksamtal. Men vi kanske se på frukost snart igen?

 3. Helén skriver:

  Grattis på jubileumsdagen!
  Varma hälsningar/Helén

 4. Ann-Sofie skriver:

  >> Tack för grattis. Som jag gillar att fira! Visst, jag börjar bli tårtmätt nu. Jag äter varendaste smula. Två O:n är chokladkaka med citronfromage och hallon. O och F är sockerkaka med vaniljkräm och blåbär. Allt fint inbakat med smält vit choklad. Ungefär så. Tar den allra sista biten i morgon. Tack och lov. = )

 5. Caroline skriver:

  Men så spännande! Vad var det för man, var även han en bokbloggare, vilken bok hölls festen för?

 6. Ann-Sofie skriver:

  >> Caroline. Ständigt dessa frågor… Jag ska avslöja så fort jag sitter i ditt bibblo och dricker mouss-vin = )

 7. Caroline skriver:

  Jag gillar hur du tänker.

 8. Vixxtoria skriver:

  Haha. En releasefest helt utan böcker?

  Jag har hållt mig i nästan total bloggskugga halva (hela) sommarn och också missat bloggens sexårsdag! Men hipp hipp hurra för den och för sex fina år! Jag kommer följa dig på Breakfast så klart!

Lämna en kommentar