Annas dagbok av Börje Lindström

En fin sak med bibblo-böcker är att man ibland kan få små meddelanden. En kommenterad understrykning, ett kvarglömt bokmärke eller som här – en hel recension! (I blyerts kan tilläggas för räddhågade med sudd-ambitioner). Annas dagbok är en virusapokalyps för den yngre läsaren.  I ”förordet” berättar förlaget om hur dagboken kommit i deras ägo och  varför man beslutat att ge ut den.

Vad som hände under katastrofen är ju redan väl känt av allmänheten. Hundratusentals vuxna, barn och ungdomar försvann spårlöst i Sverige under denna tid. Vi tror därför inte att någon kommer att bli chockad av innehållet i dagboken.

När viruset snabbt sprider sig i Sverige bestämmer sig Anna och hennes familj för att ta sig till Norrland, men på vägen splittras familjen och Anna fortsätter på egen hand. Mitt i katastrofen spirar också en kärlekshistoria mellan Anna och Adam. Min recce:

Boken är bra.

grät inte i slutet.

Men om man är tolv år tror jag att man kommer älska den här boken. Inklusive kärlekshistorien.

Annas dagbok. Börje Lindström. Utgiven av Alfabeta 2010.

Kommentarer (2)

  1. Siv skriver:

    Bibliobokar!

  2. Tobias Malmgren skriver:

    Jag brukar uppmana mina barn att göra en, men bara en, liten blyerts-notering i biblioteksböckerna. Bara för att jag själv tycker att det är så roligt när man hittar andras tankar.

Pingbacks (1)

  1. […] Ann-Sofie-tipsad bok nummer två  är en svensk postapokalyptisk bok för ungdomar (12 + lyder rekommendationen) – Annas dagbok av Börje Lindström. Faktum är att liknande texter finns i en del av de postapokalyptiska kollage-böcker som jag älskar så mycket (Zombie Apocalypse är ett riktigt bra exempel), så man kan bara hoppas att också det (kollage- eller bara postapokalyps-) konceptet tar fart här hemma. Vi har några fantastiska svenska dystopier (tänk Boye, Jersild m fl) att njuta av men jag vill ha fler! […]

Lämna en kommentar