Men han slog mig i alla fall inte

Stämningen är mycket tät, än mer koncentrerad i en alltid koncentrerad grupp. Vem frågar vi oss, kan destruktiv kärlek gälla?  Inte oss, eller hur? Där börjar vi. I tron att ett förskjutet maktförhållande där den andra partnern kontrollerar, hotar, korrigerar, förtycker och förminskar den andra – det drabbar alltid någon annan. Någon som är svagare än oss, någon som inte begriper bättre, någon som …

De unga kvinnorna är Power Girls och pratar om att sätta ned foten, att gå, att inte acceptera, ”jag skulle aldrig”. De unga männen är skakade: ”vad är det för män vi pratar om!” Vi läser valda delar av Lyckliga slut – en antologi där kvinnor berättar om relationer med destruktivitet och våld. Efter att ha läst Karin Nygårds Men han slog mig i alla fall inte… har vi tänkt om. Vi är överens om att alla – vem som helst – någongång i livet kan vara i en sådan situation eller tillstånd och hamna i ett vardagshelvete.  En av Power Girls säger: ”bra att vi läste och samtalade om det här! Jag visste ingenting om hur det kan vara”.  De andra nickar. Stärkta och starka.

Nästa gång ska vi samtala om moral. Sedan döden.

Stockholms stadsbibliotek har också samtal om livsfrågor och filosofi där alla kan delta.

Lyckliga slut. Red: Susanna Alakoski

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar