I remember av Joe Brainard

Joe Brainard var alltså den ursprungliga upphovsmannen till ”Jag minns”-texter.

I don’t remember the genesis of I remember, but as soon as Joe Brainard showed the initial version of it to friends and read it in public, everyone saw that he had made a marvelous discovery, and many of us wondered why we hadn’t thought of such an obvious idea ourselves.

skriver Ron Padgett i sitt efterord till de omkring tusen ”I remember”-verserna. Boken som är utgiven i omgångar tidigare men början 1970, är mer helgjuten än Perecs variant. På ett sätt mer som en berättelse även om de olika verserna verkligen är självständiga.

En sak jag funderar över är varför det är Perecs bok som översatts till svenska och inte Joe Brainard. Kan någon svara på det?

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar